You are here

Poddradio: Samtal med Awad Hersi (FI)

 

Samtal: Möt Awad Hersi. Född 1973 i Somalia och boende i Tensta. Han är utbildad ingenjör vid KTH. Mest känd är han förmodligen som ordföranden som fick avgå från Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Ett uppdrag han tvingades lämna 2016 efter kraftig kritik om att han missbrukat sin makt. Själv menar Awad Hersi att han tvingades avgå på grund av sin hudfärg och sitt ursprung. Nu är han ledamot för Feministiskt initiativ i Stockholm.

Vi ska bland annat tala om makt, övervakningskameror i Rinkeby/Tensta, IS-återvändare och få tips på bra restauranger i Järva. Musik av Nina Simone ”please don’t let me be misunderstood”

Rinkebyterassen är en mycket, mycket dålig idé. Folk kommer att dö där.

/Awad Hersi

Edit: Intervjun med Awad Hersi blev längre än planerat och vi fick teknikproblem. Avsnittet fick därför klippas ned med flera minuter. Den del som klipptes bort handlade om Awads tid på KTH, som började som trots mot pappan, som ville att han skulle studera samhällsvetenskap. En annan del som klipptes bort handlade om vikten av stöd från lärare där Awad nämner sin speciallärare, Ove som väldigt viktig under studieåren. Delen om anmälan om hets mot folkgrupp klipptes också bort.

Mer från Radio Rinkeby