You are here

Tugget: Om våldet i orten.

”En Hashtag förändrar inget”

Den senaste tidens dödsskjutningar i landet, och i synnerhet i vår ort har påverkat oss tjejer, trots att vi varken ser eller är en del av våldet – är vi mitt i det.

Ingen vill bli kriminell. Men ibland har man inget val. Många försörjer sig på kriminalitet på grund av fattigdom och sjukdom i familjen. Men vad har vi själva för ansvar? Hur kan vi förändra livsvillkoren för dem som har valt det kriminella livet i orten? Vad kan de göra själva? 

Det snackas mycket om Hashtagen ”Lägg ned ditt vapen” bland folk på sociala medier. Men det är mycket snack och liten verkstad.

Vi har bjudit in två av våra nära vänner, Batseba och Samira, till Tugget för att söka svar. Men också för att reflektera över det som pågår i orten just nu och vad vi kan göra åt det, förutom att i sitta och snacka i en podd om eländet?

Mer från Radio Rinkeby